Δεξιότητες Μελέτης και Επικοινωνίας για Βιοεπιστήμονες
- +
Τελική τιμή: 23,85€
Αρχική τιμή: 26,50€ Έκπτωση -10% (2,65€)
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30,00 και άνω
Βάρος 0,450 kg
Είδος

Έκδοση

Εκδότης

Έτος έκδοσης

ISBN

Μετάφραση

Ιωάννης Πετροσιάν

Μήνας έκδοσης

Σελίδες

Σχήμα

Το βιβλίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μελέτης και επικοινωνίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για φοιτητές των βιολογικών και ιατρικών επιστημών. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν πρακτικές και τεχνικές που θα βελτιώσουν τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, καθώς και να ενισχύσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πανεπιστημιακό εγχειρίδιο για τη διδασκαλία δεξιοτήτων προστιθέμενης αξίας. Οι καθηγητές Stuart Johnson και Jon Scott αναλύουν διάφορες πτυχές της μαθησιακής διαδικασίας, παρέχοντας οδηγίες για την ανάπτυξη στρατηγικών προετοιμασίας πριν τις διαλέξεις, την ενεργή ακρόαση κατά τη διάρκεια αυτών, καθώς και για τη χρήση ποικίλων βιβλιογραφικών πηγών για τη συγγραφή εργαστηριακών αναφορών, διπλωματικών εργασιών και επιστημονικών δημοσιεύσεων. Τονίζουν τη σημασία της ακαδημαϊκής ακεραιότητας και προτείνουν μεθόδους αποφυγής της λογοκλοπής. Επιπλέον, περιγράφονται στρατηγικές για την αποτελεσματική επανάληψη και την προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Όπως επισημαίνουν οι συγγραφείς, η μετάβαση από το σχολείο ή το κολλέγιο στο πανεπιστήμιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή ενός φοιτητή. Για πολλούς, σηματοδοτεί την πρώτη τους εμπειρία διαβίωσης μακριά από το σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και συνοδεύεται από νέες εμπειρίες σε κοινωνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Η αλλαγή αυτή απαιτεί την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, ιδιαίτερα στους τομείς της μελέτης και της επικοινωνίας. Αν οι φοιτητές καταφέρουν να καλλιεργήσουν αποτελεσματικές δεξιότητες μελέτης και επικοινωνίας νωρίς στην ακαδημαϊκή τους πορεία, θα μπορέσουν να διευκολύνουν τη διαδικασία της μάθησης και να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους.