Όροι Χρήσης και Συναλλαγής για την αγορά προϊόντων από το www.korfiatisbooks.gr

Ο ιστότοπος www.korfiatisbooks.gr (που θα καλείται στην συνέχεια “korfiatisbooks.gr” είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης προϊόντων μέσω του διαδικτύου της επιχείρησης “ΙΩΑΝΝΗ Γ.ΚΟΡΦΙΑΤΗ” που εδρεύει στην Αθήνα, οδός ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 6, με Α.Φ.Μ. 055639959, ΔΟΥ Δ’ ΑΘΗΝΩΝ .

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτούς τους Όρους Χρήσης και Συναλλαγής. Περιέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Mε την παραγγελία των προϊόντων δέχεστε ως “πελάτης” αυτούς τους Όρους Χρήσης και Συναλλαγής.

Η σύμβαση αγοράς είναι δεσμευτική μόνον αφού το korfiatisbooks.gr σας ειδοποιήσει ότι δέχτηκε την παραγγελία. Η αποστολή αυτοματοποιημένου μηνύματος της καταχώρησης της παραγγελίας στο korfiatisbooks.gr δε συνεπάγεται αυτόματα και αποδοχή της παραγγελίας.

Πληροφορίες – Προϊόντα

To korfiatisbooks.gr δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα korfiatisbooks.gr, σχετικά με τα προϊόντα, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών.

To korfiatisbooks.gr προσπαθεί να έχει συνεχώς ενημερωμένη την διαθεσιμότητα των προϊόντων του. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων μεταβάλλεται όμως συνεχώς λόγω των παραγγελιών που πραγματοποιούνται.

To korfiatisbooks.gr δεν ευθύνεται έναντι των πελατών / χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους.

To korfiatisbooks.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα εμπορευμάτων των προμηθευτών του, αλλά εγγυάται για την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τη μη διαθεσιμότητά τους.

Ο χρήστης ενημερώνεται για την διαθεσιμότητα των προϊόντων ή/και εμπορευμάτων μέσα από ανάλογες λεκτικές ενδείξεις στη σελίδα παρουσίασης κάθε προϊόντος. Επίσης οι διάφορες προσφορές προϊόντων ή εμπορευμάτων που εμφανίζονται στο korfiatisbooks.gr, ισχύουν πάντοτε μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Εγγραφή

Για την πραγματοποίηση συναλλαγών στο korfiatisbooks.gr απαιτείται η δήλωση προσωπικών στοιχείων του χρήστη σε αυτό με τη συμπλήρωση των σχετικών πεδίων. Ο επισκέπτης/χρήστης δηλώνει ότι τα στοιχεία του είναι ακριβή και αληθή και αποδέχεται ότι το korfiatisbooks.gr σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν έχουν δηλωθεί τα αληθινά στοιχεία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εγγραφή του χρήστη και να αρνηθεί την πώληση προϊόντων.

Ασφάλεια συναλλαγών

To korfiatisbooks.gr αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με σύγχρονες και αποδεκτές μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Διεκπεραίωση παραγγελιών – Πολιτική τιμών

Οι αναγραφόμενες τιμές των εμπορευμάτων είναι τελικές (συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ). To korfiatisbooks.gr διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των τιμών στο korfiatisbooks.gr χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του πελάτη. Ανεξαρτήτως της διακύμανσης των τιμών, ο πελάτης καταβάλλει πάντοτε κατά το χρόνο παραλαβής του εμπορεύματος, το τίμημα το οποίο είχε συμφωνηθεί κατά το χρόνο οριστικοποίησης της παραγγελίας.

Δικαίωμα υπαναχώρησης / Επιστροφή προϊόντος

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα βιβλία που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάστασή τους σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του korfiatisbooks.gr πουλήθηκαν λανθασμένα βιβλία ή βιβλία κακής και ελαττωματικής ποιότητας (λάθος στη λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά τη μεταφορά, με κακή συσκευασία).
Σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, ο πελάτης έχει την επιλογή είτε εξ’ αρχής να μην αποδεχθεί την παραλαβή του βιβλίου είτε, αφού έχει παραλάβει, να επιστρέψει το προϊόν, εντός 15 ημερών από την ημέρα της παράδοσης. Σε κάθε περίπτωση τα βιβλία πρέπει να επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση, στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν εντός 15 ημερών τότε το korfiatisbooks.gr έχει το δικαίωμα να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή και αντικατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση και για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, το ανώτατο χρονικό περιθώριο επιστροφής για αντικατάσταση δεν δύναται να παραταθεί πέραν των είκοσι (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής όπως αυτή αποδεικνύεται από το παραστατικό της εταιρείας courier ή το αποδεικτικό παραλαβής του ταχυδρομείου. Επιπλέον, για όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει το βιβλίο προς αντικατάσταση να συνοδεύεται απαραίτητα με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς. Πριν από κάθε επιστροφή συνίσταται να προηγηθεί συνεννόηση με το korfiatisbooks.gr.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την παραγγελία σας παρακαλούμε επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στέλνοντας e-mail στο eshop@korfiatisbooks.gr ή καλώντας στο τηλέφωνο 2103628492.

Δικαίωμα υπαναχώρησης
Σύμφωνα με το άρθρο 3 ε’ του νόμου 2251/1994, σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει χωρίς να αναφέρει τους λόγους και χωρίς καμία επιβάρυνση, πέρα από τις προβλεπόμενες στο άρθρο 3θ παράγραφος 2 και στο άρθρο 3ι του ίδιου νόμου, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση, καταβάλλοντας τα έξοδα επιστροφής. Προϋπόθεση, σε περίπτωση που έχει ο καταναλωτής, ήδη, παραλάβει το προϊόν είναι να το επιστρέψει ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε, με το σύνολο των τυχόν εξαρτημάτων και των εντύπων που το συνοδεύουν και της συσκευασίας του σε άριστη κατάσταση. Η επιστροφή του είδους γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον πρώτα ο καταναλωτής έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε το korfiatisbooks.gr για την αποστολή του είδους σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους.
Το δικαίωμα αυτό του καταναλωτή πρέπει να ασκηθεί εγγράφως ή και ηλεκτρονικά, ώστε το korfiatisbooks.gr να είναι υποχρεωμένo να αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης υπαναχώρησης μόλις αυτή περιέλθει σε αυτό και κατόπιν να αποδώσει στον καταναλωτή το τίμημα που εισέπραξε, καταβάλλοντάς το είτε στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα υποδείξει, είτε ακυρώνοντας τη συναλλαγή με την χρησιμοποιηθείσα πιστωτική κάρτα του καταναλωτή.
Η επιστροφή, τόσο του προϊόντος όσο και του τιμήματος, θα πρέπει να λαμβάνει χώρα το αργότερο εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημέρα κατά την οποία κοινοποιήθηκε η υπαναχώρηση.
Σημειώνεται ότι δεν επιστρέφονται δαπάνες παράδοσης μόνον αν ο καταναλωτής είχε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλο από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέρει το korfiatisbooks.gr.
Ο καταναλωτής ευθύνεται σε αποζημίωση αν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των προϊόντων που αγόρασε, στο διάστημα μέχρι την υποβολή της δήλωσης υπαναχώρησης.

Παράδοση Εμπορευμάτων

Η παράδοση των φυσικών προϊόντων/εμπορευμάτων ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες 1-3 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα ολοκλήρωσης της παραγγελίας και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον προηγούμενα έχει ενημερωθεί ο πελάτης, ο χρόνος παράδοσης μπορεί να παραταθεί.

Ανωτέρα βία

Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες,) υπάρχει αδυναμία παράδοσης των εμπορευμάτων εντός του προκαθορισμένου χρόνου, το korfiatisbooks.gr θα επικοινωνεί το ταχύτερο δυνατό με τον πελάτη, προκειμένου ο τελευταίος να του δηλώσει αν επιθυμεί την ολοκλήρωση της παραγγελίας του με καθυστέρηση.

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Κάθε διαφορά μεταξύ χρηστών και του korfiatisbooks.gr ρητά συμφωνείται ότι ρυθμίζεται από το Ελληνικό Δίκαιο και υπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας.