Προϊόν καταλόγου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ Χ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | korfiatisbooks.gr
ΓΙΑΝΝΗΣ Χ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗΣΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τελική τιμή: €12,75
Αρχική τιμή: €17,00 Έκπτωση 25% (€4,25)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-960-89049-7-2
ΕκδόσειςΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Έτος έκδοσηςΜΑΡΤΙΟΣ 2009
Διαστάσεις17Χ24 εκ.
Σελίδες192
Έκδοση

Περιγραφή

Η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Ανοίγει στον αναγνώστη το ραδιοφωνικό παράθυρο και τον εισάγει σε έναν κόσμο που, αν και αόρατος για το ανθρώπινο μάτι, είναι πλούσιος σε πληροφορία. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα «μάτια» για να τον «διαβάσουμε». Ένα βιβλίο για τη βιβλιοθήκη κάθε ερασιτέχνη αστρονόμου.

Πρόλογος

Το βιβλίο «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» του γνωστού και βραβευμένου (Ευρωπαϊκό Βραβείο Έρευνας Descartes 2005) καθηγητή Αστρονομίας του ΑΠΘ Γιάννη Σειραδάκη έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Ενώ η Αστρονομία της οπτικής περιοχής του φάσματος καλύπτεται ικανοποιητικά από τη βιβλιογραφία, η Αστρονομία σε άλλες φασματικές περιοχές (ραδιοφωνική, υπέρυθρη, υπεριώδη, ακτίνες Χ, ακτίνες γ) καλύπτεται ανεπαρκώς έως καθόλου. Η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» ανοίγει στον αναγνώστη το ραδιοφωνικό παράθυρο και τον εισάγει σε έναν κόσμο που, αν και αόρατος για το ανθρώπινο μάτι, είναι πλούσιος σε πληροφορία. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα «μάτια» για να τον «διαβάσουμε». Στη Ραδιοαστρονομία τα «μάτια» μας είναι οι γιγάντιες παραβολικές κεραίες. 

Η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» είναι ένα βιβλίο με μεγάλη πυκνότητα πληροφορίας. Ο αναγνώστης θα αποκομίσει πολύτιμη γνώση. Από το βιβλίο δεν λείπουν εξισώσεις και διαγράμματα, αφού απευθύνεται πρωτίστως σε τεταρτοετείς φοιτητές της Φυσικής. Για τον λόγο αυτό ίσως να δυσκολέψει τον ανυποψίαστο αναγνώστη, αλλά, για τον ίδιο λόγο, είναι ένα ακόμα χρησιμότερο εργαλείο για τον υποψιασμένο.

Γλώσσα λιτή και σαφής, κατατοπιστικά σχήματα και αναλυτικοί πίνακες συμπληρώνουν ένα άρτιο σύνολο. Εκτιμούμε ότι η «Εισαγωγή στη Ραδιοαστρονομία» κερδίζει δικαιωματικά μια θέση στη βιβλιοθήκη κάθε ερασιτέχνη αστρονόμου και, γενικότερα, κάθε λάτρη της Αστρονομίας.

Περιεχόμενα


1.    Εισαγωγή
2.    Ραδιοτηλεσκόπια
3.    Εκπομπή ραδιοκυμάτων από το ηλιακό σύστημα
4.    Ο ουρανός σε ραδιοφωνικά μήκη κύματος
5.    Το κέντρο του γαλαξία μας
6.    Υπολείμματα υπερκαινοφανών αστέρων
7.    Περιοχές ιονισμένου υδρογόνου
8.    Παρατηρήσεις ουδέτερου υδρογόνου στη γραμμή των 21 cm
9.    Νέφη μοριακών ενώσεων

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω