Προϊόν καταλόγου

ΑΦΕΛΗΣ ΣΥΝΟΛΟΘΕΩΡΙΑ PAUL R. HALMOS ΕΚΚΡΕΜΕΣ | korfiatisbooks.gr
PAUL R. HALMOSΑΦΕΛΗΣ ΣΥΝΟΛΟΘΕΩΡΙΑΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΛΩΝΜαθηματικά
Τελική τιμή: €14,80
Αρχική τιμή: €21,20 Έκπτωση 30% (€6,40)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN960-7561-26-X
ΕκδόσειςΕΚΚΡΕΜΕΣ
Έτος έκδοσηςΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002
Διαστάσεις17Χ24 εκ.
Σελίδες154
Έκδοση

Περιγραφή

Όλοι οι μαθηματικοί συμφωνούν ότι όλοι οι μαθηματικοί πρέπει να έχουν κάποιες γνώσεις συνολοθεωρίας· η διαφωνία αρχίζει όταν προσπαθούν να αποφασίσουν πόσες είναι αυτές οι κάποιες. Αυτό το βιβλίο περιέχει την απάντησή μου σ αυτό το ερώτημα. Σκοπός του βιβλίου είναι να εκθέσει στο σπουδαστή, που αρχίζει να μελετά ανώτερα μαθηματικά, τα βασικά συνολοθεωρητικά απαιτούμενα και να το κάνει χρησιμοποιώντας ένα ελάχιστο φιλοσοφικού λόγου και λογικού φορμαλισμού. Το βιβλίο είναι γραμμένο για τον επίδοξο μαθηματικό που αδημονεί να μελετήσει ομάδες ή ολοκληρώματα ή πολλαπλότητες. Απ αυτή την άποψη οι έννοιες και οι μέθοδοι αυτού του βιβλίου είναι απλώς μερικά από τα καθιερωμένα μαθηματικά εργαλεία· ο έμπειρος ειδικός δεν θα βρει εδώ τίποτα καινούργιο.

Πρόλογος

"... Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τη γλώσσα και το συμβολισμό των συνηθισμένων μη τυποποιημένων μαθηματικών, για να διατυπώσει τα βασικά συνολοθεωρητικά απαιτούμενα για το σπουδαστή που αρχίζει να μελετά ανώτερα μαθηματικά.
... Λόγω της μη φορμαλιστικής μεθόδου παρουσίασης, το βιβλίο είναι το κατ' εξοχήν κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί είτε ως βιβλίο διδασκαλίας είτε ως βιβλίο προσωπικής μελέτης. Ο αναγνώστης θα κατανοήσει πλήρως τα θεωρήματα της συνολοθεωρίας και το θεμελιώδη ρόλο τους στη μελέτη των μαθηματικών."
Philosophy and Phenomenological Research

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω