Προϊόν καταλόγου

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΡΑΣΙΑ | korfiatisbooks.gr
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΕκλαϊκευμένη Επιστήμη
Τελική τιμή: €4,89
Αρχική τιμή: €6,98 Έκπτωση 30% (€2,09)
ISBN978-960-8187-75-7
ΕκδόσειςΕΥΡΑΣΙΑ
Έτος έκδοσης2012 Δ.Σ 14Χ21 εκ.
Σελίδες32

Περιγραφή

Στη διάλεξη αυτή ο Δημήτρης Χριστοδούλου εστιάζει σε δύο από τις πιο σημαντικές μορφές της μαθηματικής επιστήμης, τον Ευκλείδη και τον Αρχιμήδη. Είναι οι στοχαστές που σημάδεψαν τα μαθηματικά και όχι μόνο, αφού η Ευκλείδεια Γεωμετρία κυριαρχούσε μέχρι τα νεώτερα χρόνια, ενώ ο Αρχιμήδης έθεσε τις βάσεις του ολοκληρωτικού λογισμού και θεμελίωσε τα πεδία της οπτικής, της μηχανικής και της υδροστατικής, επιτυγχάνοντας στη διάρκεια μιας ζωής ό,τι χρειάστηκε χιλιετίες για να επιτευχθεί στο χώρο της γεωμετρίας.
Η παρουσίαση του Ευκλείδη γίνεται μέσα από την ανάλυση βασικών θεωρημάτων του, ενώ γίνονται αναφορές σε προγενέστερούς του, προκειμένου να θεμελιωθεί η βαρύτητα των ανακαλύψεών του. Όσον αφορά τον Αρχιμήδη, από το σύνολο του έργου του, η ανάλυση επικεντρώνεται σε ένα από τα θεωρήματα για τη γεωμετρία της σφαίρας και στο πλέον εντυπωσιακό έργο του, την υδροστατική.
Ομιλία στην Παλαιά Βουλή υπό την αιγίδα του συλλόγου "Φίλοι της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας