Προϊόν καταλόγου

ΜΑΤΙΣ - ΠΙΚΑΣΟ JACK FLAM ΤΡΑΥΛΟΣ Π. | korfiatisbooks.gr
JACK FLAMΜΑΤΙΣ - ΠΙΚΑΣΟΕκλαϊκευμένη ΕπιστήμηΦυσική
Τελική τιμή: €15,83
Αρχική τιμή: €22,62 Έκπτωση 30% (€6,79)
ISBN960-7990-92-7
ΕκδόσειςΤΡΑΥΛΟΣ Π.
Έτος έκδοσης2004
Διαστάσεις14Χ21 εκ.
Σελίδες426

Περιγραφή

Ο ΜΑΤΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΚΑΣΟ αναγνωρίστηκαν ευρύτατα στη διάρκεια της ζωής τους. Αποτέλεσαν πολιτιστικά είδωλα, και ξεχώρισαν όχι μόνο για τη διαφορετική τους τέχνη, αλλά και για τον διαφορετικό τρόπο ζωής τους.
Ο Ματίς, γνωστός για την έντονη ανάγκη του για μοναξιά, για την ευπρέπεια και τη διακριτικότητά του, δημιούργησε μια τέχνη που υπερέβαινε την καθημερινότητα και μετέφερε έναν αισθησιασμό που κατοικούσε σε ένα φανταστικό και αιθέριο βασίλειο.
Αντιθέτως, ο Πικάσο έγινε παράδειγμα έντονου ερωτισμού, θεατρικότητας της τέχνης ως ενός μέσου αυτοβιογραφικής εξομολόγησης που συχνά ήταν φορτισμένη με βία και εκρηκτικό συναισθηματισμό.
Στο βιβλίο Ματίς - Πικάσο, ο Τζακ Φλαμ ερευνά τις συναρπαστικές, ανταγωνιστικές, παράλληλες ζωές των δύο αυτών καλλιτεχνών, και τη διαφορετική στάση τους απέναντι στη σημασία του καλλιτεχνικού μεγαλείου, απέναντι στις γυναίκες που αγάπησαν και, τελικά, απέναντι στο θάνατο.
Ο Τζακ Φλαμ εξετάζει τις περίπλοκες σχέσεις και την τέχνη των δύο γιγάντων του μοντερνισμού του 20ού αιώνα, μέσα από έναν συνδυασμό σχολαστικής ιστορικής και διορατικής ψυχολογικής ανάλυσης.

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΚΑΣΟ
2. ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
3. ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ 
4. ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ
5. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
6. ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ
7. ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΘΟΥ
8. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
9. ΝΥΞΕΙΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
10. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΤΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΚΑΣΟ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας