Προϊόν καταλόγου

250 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ WACLAW SIERPINSKI ΚΑΤΟΠΤΡΟ | korfiatisbooks.gr
WACLAW SIERPINSKI250 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝΜαθηματικά
Τελική τιμή: €18,40
Αρχική τιμή: €23,00 Έκπτωση 20% (€4,60)
ISBN960-7778-75-8
ΕκδόσειςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Έτος έκδοσης06/01/04
Διαστάσεις17Χ24 εκ.
Σελίδες177

Περιγραφή

Το βιβλίο αποτελεί μια από τις παγκοσμίως καλύτερες συλλογές πρωτότυπων προβλημάτων που εκδόθηκαν ποτέ στο πεδίο της Στοιχειώδους Θεωρίας Αριθμών. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και χρησιμοποιείται ευρύτατα ως βοήθημα για την εξάσκηση όσων συμμετέχουν σε μαθηματικές ολυμπιάδες. Η Στοιχειώδης Θεωρία Αριθμών προσφέρεται περισσότερο από όλους τους κλάδους για μια πρώτη γνωριμία με τα Μαθηματικά, πραγματεύεται συγκεκριμένα και οικεία θέματα, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι απλές, γενικές και ολιγάριθμες. Έτσι, για τη λύση των 250 προβλημάτων που συνέθεσε ο Sierpinski, δεν απαιτούνται παρά βασικές μόνο γνώσεις της Θεωρίας Αριθμών, τις περισσότερες από τις οποίες τις βρίσκει κανείς στα βιβλία του λυκείου. Ό,τι επιπλέον χρειάζεται αναπτύσσεται συνοπτικά στο Προσάρτημαμ στο τέλος του βιβλίου. Παράλληλα, ο συγγραφέας παραθέτει πρόσθετες πληροφορίες για την ιστορία κάθε προβλήματος και τη σύνδεση του με άλλα. Για θέματα δε όπου έχει συντελεστεί πρόοδος, οι επιμελητές της ελληνικής έκδοσης έχουν προσθέσει χρήσιμες συμπληρώσεις που καθιστούν το βιβλίο πλήρως συγκεκριμένο.

Η ποικιλία και η πρωτοτυπία τούτης της συλλογής θα συναρπάσει τον αναγνώστη, ο οποίος μέσα από τις σελίδες της θα μπορέσει να αποκομίσει πλούσιες μαθηματικές εμπειρίες.

Πρόλογος

Το βιβλίο αποτελεί μια από τις παγκοσμίως καλύτερες συλλογές πρωτότυπων προβλημάτων που εκδόθηκαν ποτέ στο πεδίο της Στοιχειώδους Θεωρίας Αριθμών

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην ελληνική έκδοση
Σύμβολα
1. Διαιρετότητα
2. Αριθμοί πρώτοι μεταξύ τους
3. Αριθμητικές πρόοδοι
4. Πρώτοι και σύνθετοι αριθμοί
5. Διοφαντικές εξισώσεις
6. Διάφορα προβλήματα
Προσάρτημα τον μεταφραστή
Βιβλιογραφία

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας