Προϊόν καταλόγου

ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ | korfiatisbooks.gr
ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣΤΟΠΟΛΟΓΙΑΜαθηματικά
Τελική τιμή: €28,16
Αρχική τιμή: €35,20 Έκπτωση 20% (€7,04)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN960-7258-66-5
ΕκδόσειςΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Έτος έκδοσης2002
Διαστάσεις17Χ24 εκ. ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ
Σελίδες326
Έκδοση

Περιγραφή

Η Τοπολογία εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ως αυτοδύναμος μαθηματικός κλάδος και παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας της, έχει καταξιωθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας και έκφρασης σ' όλους τους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης. Η συνεισφορά της Τοπολογίας είναι πλέον δομική σ' όλα τα επιμέρους αντικείμενα της Μαθηματικής Ανάλυσης (Πραγματική Ανάλυση, Μιγαδική Ανάλυση, Συναρτησιακή Ανάλυση, Αρμονική Ανάλυση, Διαφορικές Εξισώσεις κ.τ.λ.). Επιπλέον, η Τοπολογία χρησιμοποιείται ευρύτατα στη Γεωμετρία, στην Άλγεβρα αλλά και σε περισσότερο εφαρμοσμένους κλάδους των Μαθηματικών, όπως η Μηχανική και η Στατιστική. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η Τοπολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη δημιουργία μαθηματκών μοντέλλων που εξυπηρετούν ερευνητικά κλάδους των Θετικών Επιστημών, όπως η Οικονομία, η Μετεωρολογία, τα Ασφαλιστικά Μαθηματικά, η Επιδημιολογία στην Ιατρική κ.τ.λ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Τοπολογία είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των Μαθηματικών Τμημάτων. Οι γνώσεις της Τοπολογίας που προσφέρονται σ' ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ενός Τμήματος Μαθηματικών, καλύπτουν συνήθως δύο ενότητες. Τη θεωρία των Μετρικών Χώρων και μια εισαγωγή στη Γενική Τοπολογία.
Ένας τρόπος διδασκαλίας των ενοτήτων αυτών είναι να δοθεί αρχικά η θεωρία των Μετρικών Χώρων και στη συνέχεια, ως γενίκευση, η εισαγωγή στη Γενική Τοπολογία. Ο άλλος τρόπος, είναι να ξεκινήσει κανείς με τη Γενική Τοπολογία και να δώσει στη συνέχεια, ως εφαρμογή της, τη θεωρία των Μετρικών Χώρων.
 

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω