Προϊόν καταλόγου

ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΕΤΡΟΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΠΗ | korfiatisbooks.gr
ΠΕΤΡΟΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΕκλαϊκευμένη Επιστήμη
Τελική τιμή: €17,17
Αρχική τιμή: €19,08 Έκπτωση 10% (€1,91)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-618-82424-0-1
ΕκδόσειςΡΟΠΗ
Έτος έκδοσηςΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019
Διαστάσεις17Χ24 εκ.
Σελίδες464
Έκδοση

Περιγραφή

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η σύγχρονη επιστημονική σκέψη προχώρησε μέσα στην απόλυτη βεβαιότητα. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει τις αρχικές δυσκολίες αποκωδικοποίησης και ανάγνωσης του «βιβλίου της φύσης»,άρχισε να καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα «κάστρα» της ανθρώπινης

άγνοιας. Εκτός από τους τομείς των εφαρμογών και την περιγραφή των διαδικασιών του φυσικού κόσμου, η επιστημονική έρευνα προχώρησε παράλληλα και στην κατασκευή ευρύτερων ερμηνευτικών δομών ώστε να εξηγηθούν τα φυσικά φαινόμενα, να απαντηθούν δηλαδή τα ερωτήματα σχετικά με το γιατί είναι έτσι τα πράγματα και όχι αλλιώς. Οι επιτυχίες στο συγκεκριμένο τομέα άγγιξαν τα ακρότατα σημεία της έρευνας. Η αρχή του Σύμπαντος, η δομή και σύσταση περιοχών του που βρίσκονται σε τεράστιες αποστάσεις από τη Γη, η προέλευση της ζωής, οι διεργασίες των απειροελάχιστα μικροσκοπικών δομικών λίθων της ύλης και η λειτουργία πολλών άλλων τομέων του επιστητού εντάχθηκαν σε απολύτως λογικά ή λογικοφανή ερμηνευτικά σχήματα.

Ήδη όμως οι κλασικές αναπαραστατικές θεωρήσεις, που βασίζονταν εν πολλοίς σε μηχανοκρατικά πρότυπα, είχαν αρχίσει να κλονίζονται. Οι νέες γεωμετρίες, ο αναπροσανατολισμός των εκτιμήσεων για το χώρο και το χρόνο που έφερε η Θεωρία της Σχετικότητας, η κβαντική απροσδιοριστία, το θεώρημα Μη – Πληρότητας του K. Gödel καθώς και άλλες συναφείς ανακαλύψεις γέννησαν δεύτερες σκέψεις για την ανθρώπινη ικανότητα πρόσληψης, κατανόησης και ερμηνείας της φυσικής πραγματικότητας. Οι ερμηνευτικές αναζητήσεις στράφηκαν πλέον σε νέες, ασυνήθιστες για τη συμβατική επιστημονική σκέψη, κατευθύνσεις. Ο ρόλος της ανθρώπινης συνείδησης κατά την παρατήρηση που εισηγήθηκε η επικρατέστερη ερμηνεία της Κβαντικής Θεωρίας και τα αιτήματα των παραλλαγών της Ανθρωπικής Αρχής είναι ορισμένα από τα νέου τύπου προϊόντα που συζητά η επιστημονική κοινότητα. Η αναφορά σε θρησκευτικές αντιλήψεις και η εκ νέου συμμετοχή των θεολογικών θεωρήσεων στους καινοφανείς δια-θεματικούς προβληματισμούς γίνονται ολοένα και πυκνότερες. Το ποικιλότροπο ενδιαφέρον για τις εκκλησιαστικές και θεολογικές απόψεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν την ηθικές ενστάσεις που εγείρουν οι νέες εφαρμογές της επιστημονικής γνώσης, απλώς επικυρώνει αυτή την τάση.

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω