Προϊόν καταλόγου

Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι Διονύσης Π. Σιμόπουλος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ | korfiatisbooks.gr
Διονύσης Π. ΣιμόπουλοςΑπό τα Ψηλαλώνια στο ΦεγγάριΗ περιπέτεια της κατάκτησης του διαστήματοςΔιάφοραΕκλαϊκευμένη ΕπιστήμηΦυσική
Τελική τιμή: €15,93
Αρχική τιμή: €17,70 Έκπτωση 10% (€1,77)
ISBN978-618-03-2086-2
ΕκδόσειςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Έτος έκδοσηςΙΟΥΝΙΟΣ 2019
Διαστάσεις14Χ21 εκ.
Σελίδες376
Έκδοση

Περιγραφή

Πώς φτάσαμε τόσο μακριά στο Διάστημα; Με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ο κορυφαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος μας αφηγείται την πορεία μας προς τα άστρα και αναθυμάται σταθμούς της προσωπικής του διαδρομής. Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Πρόλογος

Πώς φτάσαμε τόσο μακριά στο Διάστημα; Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ο κορυφαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος μας αφηγείται την πορεία μας προς τα άστρα και αναθυμάται σταθμούς της προσωπικής του διαδρομής.
Καθώς ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, ο πρώτος άνθρωπος ήταν έτοιμος να κατέβει και να περπατήσει πάνω στο παράξενο έδαφος της Σελήνης. Στην Ουάσιγκτον τα ρολόγια έδειχναν 4 λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της 20ής Ιουλίου 1969 και στην Αθήνα σχεδόν 5:00 το πρωί της άλλης μέρας. 
Εκείνο το βράδυ, πάνω στη σκονισμένη επιφάνεια της Σελήνης, αποτυπώθηκε για πρώτη φορά ένα ανθρώπινο χνάρι που έγινε το σύμβολο «ενός τεράστιου άλματος για την ανθρωπότητα». 
Η στιγμή εκείνη ήταν τόσο σπουδαία και σημαδιακή, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη στιγμή της δημιουργίας. Γιατί, όπως τόσο χαρακτηριστικά γράφτηκε τότε, «εκείνη η στιγμή ήταν ανώτερη και από την πρώτη χρήση της φωτιάς, και από την ανακάλυψη του τροχού, και από την εκμετάλλευση του αρότρου. Ήταν σπουδαιότερη από τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο και του Κολόμβου, ανώτερη και από τη διάσπαση ακόμα του ατόμου». 
Γιατί έκτοτε ο κόσμος μας και η ιστορία του δεν περιορίζονται σ’ έναν μονάχα πλανήτη. Γιατί ο κόσμος μας είναι πλέον ολόκληρο το Διάστημα, και η ιστορία μας είναι τόσο μεγάλη και ανοιχτή όσο ολόκληρο το Σύμπαν.

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: "Ένας ουρανός μ' αστέρια..."
- ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
- ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Ο ΝΕΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΣΑ
- ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
- ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: "Sic itur ad astra..."
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ APOLLO 11

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας