Προϊόν καταλόγου

Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ | korfiatisbooks.gr
ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΕκλαϊκευμένη ΕπιστήμηΦυσική
Τελική τιμή: €14,90
Αρχική τιμή: €16,60 Έκπτωση 10% (€1,70)
ISBN978-618-03-1648-3
ΕκδόσειςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Έτος έκδοσηςΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Διαστάσεις14Χ21 εκ.
Σελίδες288
Έκδοση

Περιγραφή

Σήμερα, ο Γαλαξίας μας βρίσκεται στην άνοιξη της ζωής του, μιαν άνοιξη γεμάτη με τη δόξα και το μεγαλείο των λευκών και γαλάζιων άστρων σαν τον Σείριο και τον Βέγα, αλλά και άστρων σαν τον Ήλιο μας. Η ενήλικη όμως ιστορία του Σύμπαντος απέχει πολύ από το σήμερα και υπολογίζεται ότι θα φτάσει σε τρισεκατομμύρια χρόνια, όταν τα άστρα αυτά θα πάψουν να υπάρχουν. 
Δ. Σ. 

Πρόλογος

Σήμερα το Σύμπαν βρίσκεται στις πρώτες «ώρες» της ύπαρξής του: στην άνοιξη κυριολεκτικά της ζωής του. Πρόκειται για μια άνοιξη που πλαισιώνεται από το μεγαλείο των λαμπρών γαλαζόλευκων άστρων, αλλά και άστρων σαν τον Ήλιο μας, ενώ η ενήλικη ιστορία του θ’ αρχίσει πολύ αργότερα, σε δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων χρόνια από σήμερα.
Ακόμα όμως και τότε, θα πρόκειται για ένα πανέμορφο Σύμπαν, για εκείνα τα «όντα» που θα το κατοικούν, αν και θα φωτίζεται αμυδρά μόνο από τα κοκκινωπά, υπέρυθρα άστρα που σήμερα είναι αόρατα στα μάτια μας. Θα πρόκειται, φυσικά, για όντα με υπερβολικές δυνάμεις στη διάθεσή τους. Δυνάμεις που το μυαλό μας είναι αδύνατον ακόμα και να φανταστεί. Παρ’ όλα αυτά, κοιτάζοντας πίσω στη λαμπερή δική μας εποχή, θα μας ζηλεύουν, γιατί εμείς γνωρίσαμε το Σύμπαν όταν το Σύμπαν ήταν ακόμη μωρό. Θα μας ζηλεύουν γιατί εμείς σήμερα ζούμε όντως στην Άνοιξη του Σύμπαντος!

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας