Προϊόν καταλόγου

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Σ. ΖΕΡΕΦΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ | korfiatisbooks.gr
ΧΡΗΣΤΟΣ Σ. ΖΕΡΕΦΟΣΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣΦυσική
Τελική τιμή: €17,00
Αρχική τιμή: €20,00 Έκπτωση 15% (€3,00)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-960-7182-40-1
ΕκδόσειςΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Έτος έκδοσης2009
Διαστάσεις17Χ24 εκ.
Σελίδες213
Έκδοση

Περιγραφή

Το ατμοσφαιρικό μας περιβάλλον αποτελεί το προστατευτικό περίβλημα για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Τόσο η σύσταση όσο και οι διάφορες φυσικές παράμετροι που χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ατμόσφαιρας μεταβάλλονται συνεχώς. Οι μεταβολές αυτές άλλοτε εξελίσσονται αργά και άλλοτε γρήγορα και μερικές φορές βίαια.
Τις τελευταίες δεκαετίες η παρέμβαση του ανθρώπου στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον έγινε κατανοητή από την αραίωση του στρώματος του όζοντος, την ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου και, βεβαίως, την επιδείνωση του φωτοχημικού νέφους των μεγαλουπόλεων και γενικότερα της αλλαγής της σύστασης της ατμόσφαιρας. Αυτά ακριβώς τα θέματα διαπραγματεύεται το βιβλίο, το οποίο παρέχει απαραίτητες γνώσεις, κυρίως σε προπτυχιακό επίπεδο, για την κατανόηση των φυσικών και χημικών διεργασιών που καθορίζουν τις βασικές λειτουργίες του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.
Το βιβλίο αυτό, με τίτλο "Εισαγωγικά μαθήματα στη φυσική της ατμόσφαιρας", στηρίζεται κυρίως στις πανεπιστημιακές παραδόσεις του καθηγητή Χ. Σ. Ζερεφού του μαθήματος "Εισαγωγή στη φυσική της ατμόσφαιρας και στη φυσική του περιβάλλοντος" που δίδαξε επί 23 χρόνια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω