Προϊόν καταλόγου

FACTFULNESS HANS ROSLING ΚΑΤΟΠΤΡΟ | korfiatisbooks.gr
HANS ROSLINGFACTFULNESSΔέκα λόγοι που κάνουμε λάθος για τον κόσμο μας, και γιατί η κατάσταση είναι καλύτερη απ’ ό,τι νομίζετε.Διάφορα
Τελική τιμή: €26,73
Αρχική τιμή: €29,70 Έκπτωση 10% (€2,97)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-618-5111-93-9
ΕκδόσειςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Έτος έκδοσηςΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018
Διαστάσεις14Χ21 εκ.
Σελίδες390 ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ
Έκδοση

Περιγραφή

Είναι δυνατόν ένας χιμπαντζής που επιλέγει τυχαία απαντήσεις σε ερωτήμα­τα πολλαπλών επιλογών να νικά με συνέπεια καθηγητές, δημοσιογράφους, νομπελίστες και τραπεζίτες; Και όμως, φαίνεται πως όταν μας ζητείται να απαντήσουμε σε απλά ερωτήματα σχετικά με τις παγκόσμιες τάσεις ―τι ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε ακραία φτώχεια, γιατί αυξάνεται ο πληθυσμός της Γης, πόσα κορίτσια στον κόσμο ολοκληρώνουν την πρωτο­βάθμια εκπαίδευση, κ.λπ.―, δίνουμε όλοι συστηματικά λανθασμένες απα­ντήσεις.

Το Factfulness προσφέρει μια ριζικά καινούργια εξήγηση για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό, φέρνοντας στο φως τα δέκα ένστικτα που στρεβλώνουν την οπτική μας. Το πρόβλημά μας είναι ότι «δεν γνωρίζουμε τι δεν γνωρίζουμε», ενώ ακόμη και οι εικασίες μας διαμορφώνονται βάσει ασυνείδητων όσο και προβλέψιμων μεροληψιών.

Όπως προκύπτει τελικά, ο κόσμος, με όλα τα προβλήματά του, βρί­σκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όσο ίσως περιμέναμε. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι προβληματισμού και επαγρύ­πνησης. Όταν όμως ανησυχούμε διαρκώς και για τα πάντα, αντί να ενστερ­νιστούμε μια βασιζόμενη σε στοιχεία, γεγονότα και δεδομένα κοσμοθεώρη­ση, κινδυνεύουμε να παραβλέψουμε τις πολύ πιο σοβαρές και πραγματικές απειλές που όντως αντιμετωπίζουμε.

Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό, γεμάτο ζωηρές αφηγήσεις και συγκι­νητικές ιστορίες, το Factfulness φιλοδοξεί να σας εθίσει σε έναν τρόπο σκέ­ψης που θα αλλάξει την κοσμοεικόνα σας και θα σας δώσει τη δύναμη να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
1. Το ένστικτο του χάσματος
2. Το ένστικτο της αρνητικότητας
3. Το ένστικτο της ευθείας γραμμής
4. Το ένστικτο του φόβου
5. Το ένστικτο του μεγέθους
6. Το ένστικτο της γενίκευσης
7. Το ένστικτο του πεπρωμένου
8. Το ένστικτο της μίας και μόνo προοπτικής
9. Το ένστικτο της επίρριψης ευθυνών
10. Το ένστικτο του επείγοντος
11. Η εγκυρογνωμοσύνη στην πράξη
Επίλογος
Σημειώσεις
Ευρετήριο

 

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω