Προϊόν καταλόγου

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ. ΜΑΤΣΙΡΑΣ ΖΗΤΗ | korfiatisbooks.gr
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ. ΜΑΤΣΙΡΑΣΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΦυσική
Τελική τιμή: €2,50
Αρχική τιμή: €3,18 Έκπτωση 21% (€0,68)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-960-456-499-6
ΕκδόσειςΖΗΤΗ
Έτος έκδοσης30-1-2018
Διαστάσεις17Χ24 εκ.
Σελίδες20

Περιγραφή

 

Πάντα με βασάνιζε και εξακολουθεί να με βασανίζει η σκέψη πως προήλθε και ποια είναι η φύση του πολυτιμότερου αγαθού για τον άνθρωπο, του ηλεκτρισμού. 
Αλλά ο ηλεκτρισμός όμως είναι μια ευρεία έννοια που εδράζεται σε ένα υπερμικροσκοπικό, ασημάντου μεγέθους, στοιχειώδες σωματίδιο, το ηλεκτρόνιο. 
Το ηλεκτρόνιο που όμως έχει ενδυθεί μόνιμα και αναπόδραστα δίκην όστρακου την πολύτιμη άυλη ποσότητα-οντότητα, που λέγεται στοιχειώδες ηλεκτρικό φορτίο. 
Μετά από πολλούς συλλογιστικούς συνδυασμούς κατέληξα σε μια εξήγηση, την οποία παραθέτω στην πρώτη παράγραφο της παρούσας εργασίας μου.
Η άλλη επίσης έννοια που και αυτή πιεστικά με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι το φως (φωτόνιο) έχει και σωματιδιακή υπόσταση. 
Αφού λοιπόν αυτό στερείται μάζας, θα πρέπει τότε να είναι ένα μικροσκοπικό σύνολο πολλών συμβαλλομένων κυμάτων, μια μικροσκοπική ομάδα κυμάτων. 
Η περιέργεια αυτή με οδήγησε στην σκέψη να βρω κάποια μέθοδο προσδιορισμού του μεγέθους (όγκου) αυτής της ομάδας κυμάτων.
Στην δεύτερη παράγραφο επιχειρώ μια προσπάθεια να δώσω κάποιο, μαθηματικά, αποδεκτό αποτέλεσμα για το μέγεθος του φωτονίου.
Την παρούσα εργασία πρωτοσυνέγραψα το 2006, την παρουσίασα στο 12ο Πανελλήνιο Φυσικής 20-3-2008 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Engineering Science and Technology Review" Feb. 2009 (βλ. βιβλιογραφία).
Η διαφορά της παρούσας εργασίας με την δημοσιευθείσα είναι ως προς την διατύπωσή της και την μέθοδο προσέγγισής της.

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω