Προϊόν καταλόγου

ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΗΜ. 2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚ. ΑΘΗΝΩΝ ΡΟΠΗ | korfiatisbooks.gr
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΗΜ. 2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚ. ΑΘΗΝΩΝΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΑΓΑΘΟΜαθηματικά
Τελική τιμή: €18,00
Αρχική τιμή: €24,50 Έκπτωση 27% (€6,50)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-618-82782-9-5
ΕκδόσειςΡΟΠΗ
Έτος έκδοσης5-07-2017
Διαστάσεις17Χ24 εκ.
Σελίδες376

Περιγραφή

Η διοργάνωση της διημερίδας «Οι Θετικές Επιστήμες ως πολιτισμικό αγαθό - Προσεγγίσεις των Θετικών Επιστημών εκτός Αναλυτικού Προγράμματος», με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου Μαθηματικά και Λογοτεχνία του 2ου Πειραματικού ΓΕ.Λ. Αθηνών, είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός στην πορεία του.
Στις εισηγήσεις που ακούστηκαν σε αυτήν και δημοσιεύονται σε αυτό το βιβλίο επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα: Υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης των Θετικών Επιστήμων εκτός Αναλυτικού Προγράμματος, προς την κατεύθυνση του homo universalis;
Πιο συγκεκριμένα, αναζητούνται τρόποι με τους οποίους ένα βιβλίο εκλαΐκευσης της επιστήμης ή ένα βιβλίο μαθηματικής λογοτεχνίας μπορεί να σαγηνεύσει, να πυροδοτήσει συζητήσεις και να ωθήσει εφήβους σε μια πορεία προς την επιστημονική γνώση. Διερευνώνται οι διασυνδέσεις των Θετικών Επιστήμων με τη Φιλοσοφία, την Ιστορία και την Τέχνη, αλλά και το πώς μικρά μυθιστορηματικά περιστατικά ή πραγματικά περιστατικά μπορούν να εμπλουτίσουν τη σκέψη των εφήβων, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τελικά να τους βοηθήσουν στην κατανόηση εννοιών της Φυσικής και των Μαθηματικών. (Ηλίας Ανδριάνας - Αλέξανδρος Κατέρης - Μιχάλης Πατσαλιάς, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω