Προϊόν καταλόγου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Π. Α. ΒΟΥΘΟΥΝΗΣ Π.Α. ΒΟΥΘΟΥΝΗ | korfiatisbooks.gr
Π. Α. ΒΟΥΘΟΥΝΗΣΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΘΕΩΡΙΑ 150 ΑΣΚΗΣΕΙΣ 500 ΕΓΧΡΩΜΑ ΣΧΗΜΑΤΑΦυσική
Τελική τιμή: €56,70
Αρχική τιμή: €63,00 Έκπτωση 10% (€6,30)
ISBN978-960-85437-7-1
ΕκδόσειςΠ.Α. ΒΟΥΘΟΥΝΗ
Έτος έκδοσης2011
Διαστάσεις17Χ24 εκ. ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ
Σελίδες480

Πρόλογος

-Πρόλογος Α΄ έκδοσης:
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε, προκειμένου να καλύψει τις ουσιαστικές ανάγκες των Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. και Α.Σ.Ε.Τ.Ε.Μ. στο μάθημα της Τεχνικής Μηχανικής, των τμημάτων Ηλεκτρολογίας Α/Τ, Ε/Τ, Τ.Ι.Ο., Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών Α.Δ.Σ.Ε.Ν., και γενικότερα Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη Στατική, ενώ το δεύτερο την Αντοχή των Υλικών. Μερικά κεφάλαια με βασικές γνώσεις, όπως Κέντρα βάρους, Ροπές αδράνειας και Διαγράμματα Ν, Q, Μ περιέχονται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, μολονότι ουσιαστικά ανήκουν στο πρώτο. Το μέρος πρώτο της Στατικής έχει αυτόνομη αρίθμηση σελίδων προτάσσοντας το γράμμα Σ.
Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει Παράρτημα με χρήσιμους Πίνακες τυποποιημένων διατομών. Σε αυτό η αρίθμηση των σελίδων είναι αυτόνομη, προτάσσοντας το γράμμα Π.
Από τη θέση αυτή, επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά αυτούς που ενέπνευσαν και παρότρυναν τη συγγραφή του παρόντος και ιδιαιτέρως όλους εκείνους που συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην αποπεράτωση και στην εν γένει εμφάνιση του βιβλίου αυτού.
Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για λάθη, τυπογραφικές αβλεψίες ή παραλείψεις θα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες.
-Πρόλογος Β', Γ, Δ', Ε', ΣΤ', Ζ' έκδοσης:
Η θερμή υποδοχή της Α' έκδοσης (Δεκέμβριος 1993), μας οδήγησε στη γρήγορη επανέκδοση του βιβλίου αυτού. Έτσι μας έδωσε την ευκαιρία αφενός μεν να διορθώσουμε κάποιες αβλεψίες της αρχικής έκδοσης, αφετέρου δε να συμπληρώσουμε το έργο με το τρίτο μέρος, όπου σκιαγραφούνται η Κινηματική, η Δυναμική και οι Ταλαντώσεις.
Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν σε αυτό και ιδιαίτερα τους κ.κ. Μ. Κουτσοδενδρή, Χ. Ζέρβα και Β. Υφαντή.
-Πρόλογος Η' Βελτιωμένης και επηυξημένης έκδοσης:
Στην νέα αυτή επηυξημένη και βελτιωμένη έκδοση αντικαταστάθηκε το Μέρος Ι της Στατικής με βάση το βιβλίο μου "Μηχανική του απαραμόρφωτου στερεού - ΣΤΑΤΙΚΗ", δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη βάση της Στατικής, δηλαδή στη στατική ισοστατικών φορέων, καθώς η γνώση της νοείται θεμελιώδης για τους Μηχανικούς. Ο αριθμός των σελίδων του πρώτου μέρους αυξήθηκε κατά 116, προσθέτοντας επιπλέον 71 λυμένες ασκήσεις, εμβαθύνοντας στον Διανυσματικό Λογισμό και ιδιαίτερα στην επίλυση δοκών και στη σχεδίαση των διαγραμμάτων Ν, Q, Μ. (Δρ Παναγιώτης Α. Βουθούνης)

Περιεχόμενα

Συνοπτικά Περιεχόμενα
Πρόλογος
Αναλυτικά Περιεχόμενα
Ευρετήριο Πινάκων
Πίνακας Συμβόλων
Οδηγίες στον Αναγνώστη
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΣΤΑΤΙΚΗ - ισοστατικοί φορείς
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ σ-ε
ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΕΦΕΛΚΥΣΜΟΣ - ΘΛΙΨΗ
ΔΙΑΞΟΝΙΚΟΣ ΕΦΕΛΚΥΣΜΟΣ - ΘΛΙΨΗ
ΔΙΑΤΜΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΠΕΔΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΚΕΝΤΡΑ ΒΑΡΟΥΣ - ΡΟΠΕΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Ν,Q,Μ
ΚΑΜΨΗ
ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΣΤΡΕΨΗ
ΛΥΓΙΣΜΟΣ
ΔΙΠΛΗ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΚΑΜΨΗ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Πίνακες τυποποιημένων διατομών
Βιβλιογραφία
Αλφαβητικό ευρετήριο όρων

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας