Προϊόν καταλόγου

Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ FRANK WILCZEK ΚΑΤΟΠΤΡΟ | korfiatisbooks.gr
FRANK WILCZEKΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙΜάζα, αιθέρας και η ενοποίηση των δυνάμεωνΕκλαϊκευμένη ΕπιστήμηΦυσική
Τελική τιμή: €21,26
Αρχική τιμή: €28,34 Έκπτωση 25% (€7,09)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-960-6717-44-4
ΕκδόσειςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Έτος έκδοσης2010
Διαστάσεις14Χ21 εκ.
Σελίδες384

Περιγραφή

Σχεδόν χωρίς να το καταλάβουμε, η αντίληψη και οι γνώσεις μας για τη βαθύτερη πραγματικότητα της Φύσης έχουν αλλάξει εντυπωσιακά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Βρισκόμαστε πλέον προκλητικά κοντά σε μια από μακρού πολυπόθητη επανάσταση: τη Μεγάλη Ενοποίηση των θεμελιωδών δυνάμεων της Φύσης.

Ο Frank Wilczek, διακεκριμένος φυσικός και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην εδραίωση αυτού του νέου Παραδείγματος. Υπερβαίνοντας παλαιότερες ιδέες περί ύλης και χώρου, εξηγεί μια θαυμαστή νέα ανακάλυψη: η ύλη συγκροτείται από σχεδόν αβαρείς μονάδες, ενώ η καθαρή ενέργεια είναι η έσχατη πηγή της μάζας. Ο Wilczek αποκαλεί την εν λόγω ανακάλυψη «Η ελαφρότητα του Είναι». Ωστόσο, δεν σταματά εκεί. Ο χώρος δεν είναι απλώς ένας κενός και παθητικός υποδοχέας των πραγμάτων αλλά ένα δυναμικό Πλέγμα —ο σύγχρονος «αιθέρας». Το Πλέγμα είναι πιο στοιχειώδες από οποιοδήποτε «στοιχειώδες σωματίδιο»∙ η αυθόρμητη δραστηριότητά του δημιουργεί και καταστρέφει σωματίδια. Αυτή η νέα αντίληψή μας περί μάζας και «κενού χώρου» εξηγεί την αινιγματική ασθενικότητα της βαρύτητας και αναδεικνύει ξεκάθαρα την προοπτική μιας μεγαλειώδους ενοποίησης όλων των δυνάμεων της Φύσης.

Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο που πραγματεύεται τις συνέπειες αυτών των επαναστατικών ιδεών. Ο Wilczek παρουσιάζει μια καταπληκτική νέα άποψη για το υπέροχο Σύμπαν μας και οραματίζεται μια νέα χρυσή εποχή στη θεμελιώδη φυσική.

● «Ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο κατόρθωμα, από έναν συναρπαστικό, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο πρωταγωνιστή των εξελίξεων στο πεδίο της φυσικής. Ελάχιστοι δημιουργικοί και δημοφιλείς εκλαϊκευτές της φυσικής είναι παράλληλα και εξαίρετοι επιστήμονες. Ακόμα δε σπανιότερα συναντά κανείς έναν δημιουργικό εκλαϊκευτή της φυσικής που δεν είναι απλώς εξαίρετος επιστήμονας αλλά έχει συμβάλει προσωπικά στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε τη Φύση.»
—Lawrence Krauss, καθηγητής θεωρητικής φυσικής, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνας

● «Η ελαφρότητα του Είναι παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι που μαγεύει το νου, προσφέροντας μια επαναστατικά νέα άποψη του Σύμπαντος. Ο Frank Wilczek είναι ένας εξαιρετικά ολοκληρωμένος και δημιουργικός επιστήμονας, αλλά παράλληλα διαθέτει τη σπάνια ικανότητα να μεταδίδει τις επιστημονικές ιδέες και γνώσεις με μοναδική διαύγεια και φιλοπαίγμονα διάθεση.»
—Jerome Friedman, ΜΙΤ, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής

● «Η ελαφρότητα του Είναι αποτελεί ένα λαμπρό εγκώμιο των θαυμάτων της φυσικής, γραμμένο από κάποιον που συνέβαλε στον προσδιορισμό των σύγχρονων συνόρων της. Η δε ελαφρότητα του καυστικού χιούμορ τού Wilczek κάνει την ανάγνωση απολαυστική.»
—Frank Close, καθηγητής σωματιδιακής φυσικής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

● «Ο Wilczek στις καλύτερες στιγμές του —αστείος, απλός και σωστός.»
—Robert Laughlin, Πανεπιστήμιο Stanford, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής

● «Το βιβλίο τού καθηγητή Wilczek είναι βαθυστόχαστο, απλό και απίστευτα καλογραμμένο. Εκκινώντας από τη φύση της μάζας, ο Wilczek οδηγεί τον αναγνώστη στην κατανόηση των πιο βαθιών ιδεών και κατορθωμάτων της σύγχρονης φυσικής.»
—T.D. Lee, Πανεπιστήμιο Columbia, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω