Προϊόν καταλόγου

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗ PAUL DAVIES ΚΑΤΟΠΤΡΟ | korfiatisbooks.gr
PAUL DAVIESΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗΗ Θρησκεία μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης ΕπιστήμηςΕκλαϊκευμένη ΕπιστήμηΦυσική
Τελική τιμή: €19,60
Αρχική τιμή: €26,13 Έκπτωση 25% (€6,53)

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω

ISBN978-960-6717-31-4
ΕκδόσειςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Έτος έκδοσης10/01/88
Διαστάσεις14Χ21 εκ.
Σελίδες389

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια μελέτη για τη θρησκεία. Αντί­θετα, αναφέρεται στις επιπτώσεις της μοντέρνας φυσικής σε θέματα που άλλοτε ήταν αποκλειστικό προνόμιο της θρησκείας. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα επιχειρήσω να ασχοληθώ με θρησκευ­τικά βιώματα ούτε με προβλήματα ηθικής. Δεν είναι επίσης επι­στημονικό σύγγραμμα. Είναι ένα βιβλίο για την επιστήμη και τις γενικότερες συνέπειες της. Αναπόφευκτα θα χρειαστεί να εξηγή­σουμε ορισμένες επιστημονικές λεπτομέρειες, η ανάπτυξη τους όμως δεν θα είναι ούτε συστηματική ούτε πλήρης. Ο αναγνώστης δεν πρέπει να ανησυχήσει νομίζοντας πως θα μπλέξει με στρυφνά μαθηματικά ή περίπλοκη ορολογία, καθότι προσπάθησα, όσο ήταν δυνατό, να αποφύγω την επιστημονική φρασεολογία.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στον γενικό αναγνώστη, θρησκευόμενο ή άθεο, που δεν έχει επιστημονικές γνώσεις· ελπίζω όμως ότι περιέχει μερικά στοιχεία πραγματικής εκπαιδευτικής αξίας. Ιδιαίτερα, έχω τη γνώμη ότι οι πιο πρόσφατες εργασίες στην κοσμολογία δεν έχουν συγκεντρώσει επαρκώς την προσοχή των φιλοσόφων ή των θεολόγων. Το κεντρικό θέμα του βιβλίου αναφέρεται σε αυτό που ονομάζω «τα τέσσερα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα»:

(1) Γιατί οι νόμοι της Φύσης είναι αυτοί που είναι;

(2) Γιατί το Σύμπαν αποτελείται από τα αντικείμενα που αποτελείται;

(3) Πώς προέκυψαν αυτά τα αντικείμενα;

(4) Πώς κατάφερε να οργανωθεί το Σύμπαν;

Για τα ερωτήματα αυτά θα αρχίσουν να διακρίνονται προς το τέλος του βιβλίου κάποιες μη τελεσίδικες απαντήσεις: απαντή­σεις βασισμένες στις απόψεις ενός φυσικού για τη Φύση. Ίσως είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένες, πιστεύω όμως ότι σε αυτά τα ερωτήματα μόνο η φυσική μπορεί να απαντήσει. Ίσως ακούγε­ται παράξενο, αλλά, κατά τη γνώμη μου, η επιστήμη προσφέρει έναν ασφαλέστερο δρόμο προς το Θεό απ’ ό,τι η θρησκεία. Το γεγονός ότι σήμερα η επιστήμη έχει φτάσει στο σημείο να αντι­μετωπίζει σοβαρά ζητήματα που άλλοτε ήταν καθαρώς θρησκευ­τικά, δείχνει από μόνο του τις μακρόπνοες προοπτικές της μοντέρνας φυσικής. [...]
—Paul Davies, από τον Πρόλογο του βιβλίου 

Σχόλια

Περισσότερα βιβλία σχετικά με την επιλογή σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές 30 ευρώ και άνω